Wat is refurbished

Wat is refurbished?

Wat is refurbished?

De betekenis van refurbished verwijst meestal naar elektronische apparaten zoals een mobiel, wasmachine of een tv. Deze apparaten zijn niet nieuw en hebben al eens een eigenaar gehad. In dit artikel gaan we specifiek in op refurbished iPhones.

Refurbished iPhones ondergaan een grondig inspectie-, reparatie- en reinigingsproces. Hierbij worden defecte onderdelen zoals de batterij vervangen of gerepareerd. De laatste stap omvat een uitgebreide test waarbij 50 factoren binnen de iPhone wordt gecontroleerd om zeker te zijn dat de iPhone naar behoren functioneert en voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen. Na dit al gehele proces wordt het product als refurbished iPhone aangeboden voor de verkoop.

Wat is refurbished?

Verschillen met tweedehandse iPhones

Refurbished iPhones worden soms verward met tweedehandse iPhones, terwijl er degelijk belangrijke verschillen zijn tussen de twee.

Tweedehandse iPhones

Tweedehandse iPhones vindt je meestal op Marktplaats of bij de eigenaar die het te koop biedt. Dit zijn gebruikte iPhones die zonder uitgebreide inspectie of nodige reparatie worden doorverkocht. Als koper is het onduidelijk of het product een mankement heeft. In tegenstelling tot tweedehands ondergaat een refurbished iPhone een uitgebreid kwaliteitsproces voordat het te koop wordt aangeboden.

Refurbished iPhones

Refurbished iPhones zijn geen nieuwe telefoons, omdat ze al eerder een eigenaar hebben gehad. Desondanks worden ze met zorg en precisie opgeknapt, waardoor ze bijna in nieuwstaat verkeren en geschikt zijn voor jarenlang hergebruik. Defecte onderdelen worden vervangen, waardoor de kans op technische problemen aanzienlijk wordt verkleind.

Bovendien wordt een refurbished iPhone met garantie verkocht, wat bij tweedehandse iPhones niet altijd het geval is. Deze garantie biedt de koper extra zekerheid en bescherming tegen mogelijke gebreken.

Wat zijn de voordelen van refurbished?

De keuze voor refurbished iPhones heeft verschillende voordelen:

1. Prijs: Refurbished iPhones zijn goedkoper dan nieuwe iPhones, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die niet het allernieuwste willen hebben.

2. Kwaliteit: Hoewel refurbished iPhones niet nieuw zijn, worden ze grondig getest en gerepareerd, waardoor ze in goede staat verkeren en vergelijkbaar zijn met nieuwe iPhones.

3. Accessoires: Nieuwe iPhones worden zonder accessoires geleverd. Refurbished iPhones van Fixdis worden met accessoires geleverd. Je ontvangt een oplader, kabel, hoesje en glass protector.

4. Duurzaamheid: Door te kiezen voor refurbished draag je bij aan duurzaamheid door het hergebruik van smartphones zoals iPhones, wat de vraag naar nieuwe productie vermindert.

Waarom refurbished iPhone kopen?

Een refurbished iPhone is het alternatief voor mensen die een hoogwaardige iPhone willen tegen een lagere prijs. Aangezien nieuwe smartphones tegenwoordig duizenden euro's kunnen kosten bespaar je al snel honderden euro's. Door te kiezen voor refurbished kies je voor je eigen portemonnee en een lagere ecologische impact op het milieu. 

Volgende lezen

Het overzetten van je iPhone gegevens, doe je zo.
Wat is eSIM en hoe werkt het?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.