Wat is eSIM en hoe werkt het?

Wat is eSIM en hoe werkt het?

Een eSIM is een digitale versie van de traditionele SIM-kaart en zit ingebouwd in nieuwere iPhones vanaf de iPhone XS. Het grootste verschil met de oude SIM is dat je deze niet fysiek hoeft te plaatsen. Het is al in je telefoon ingebouwd en wordt op afstand geactiveerd door je provider.

Hoe activeer je een eSIM?

Het instellen van een eSIM op je iPhone gaat simpel via een QR-code die je provider je geeft. Je scant de code en volgt de stappen op je scherm. Dit koppelt je telefoonnummer aan je telefoon zonder dat er een fysiek kaartje aan te pas komt.

Wat kun je met een eSIM?

De eSIM maakt het makkelijker om van telefoonnummer of provider te wisselen. Handig voor als je vaak in het buitenland bent of twee nummers wilt gebruiken, zoals een zakelijk en een privénummer op één telefoon.

Voordelen van eSIM

Ruimtebesparing
Zonder slot voor een fysieke SIM is er meer ruimte voor andere belangrijke onderdelen in je telefoon zoals een grotere batterij.

Gemak
Overstappen naar een andere provider of een nieuw nummer activeren gaat snel en eenvoudig via je telefooninstellingen.

Veiligheid en duurzaamheid
Geen zorgen meer over een verloren of beschadigde SIM-kaart. Minder elektronisch afval doordat fysieke kaarten overbodig worden.

Meerdere nummers
Veel telefoons met eSIM laten je meerdere profielen toevoegen zodat je eenvoudig kunt schakelen tussen bijvoorbeeld werk- en privénummers.

De eSIM technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van je mobiel, met meer flexibiliteit en minder gedoe. Dit is een grote stap vooruit voor mobiele technologie en het wordt alleen maar beter naarmate meer aanbieders en apparaten eSIM gaan ondersteunen.

Volgende lezen

Wat is refurbished?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.